keskiviikko 3. syyskuuta 2014

30.8.2014 Laajalahden Martat Suomen luontokeskus Haltiassa

Suomen luonnon päivän, Marttojen valtakunnallisen sienipäivän ja Espoo-­päivän vietto järjestettiin Suomen luontokeskus Haltiassa. Espoolaisia Martta-yhdistykisä oli tapahtumassa  meidän lisäksi kuusi muuta yhdistystä.

Päivän aikana Martat askaretlivat kierrätys- tai luonnonmateriaaleista lasten ja aikuisten kanssa mm. vanhoista lakanoista painettuja leivin- ja pikkuliinoja, paperisiilejä vanhoista kirjoista, ystävärannekkeita langoista ja paljon muuta. Laajalahden Martat tekivät tapahtumassa sytykeruusujen aihioita ja pihlajanmarjakransseja.

Valmiita sytykeruusuja tehtiin etukäteen malliksi askartelijoille.
Pihlajanmarjakranssien tekotarpeet löytyivät lähimetsästä ja rautakaupasta. Sytykeruusuihin tarvitaan kananmunakennoja, vettä ja kynttilän pätkiä.
Meidän Martat osaavat houkutella isätkin väkertämään kranssia oveen tai helmiä tyttärelle.
Puuhakas päivä onnistui loistavasti. Kiinnostuneita kävijöitä oli sopivasti, ja mukana oli sekä lapsia että aikuisia. Tekemistä löytyi kaikille halukkaille. Kiitoksia ovat antaneet sekä Haltian että Uudenmaan Marttojen henkilökunta. Marttojen osuutta koordinoi Laaksolahden Martat. Meiltä mukana olivat Helena, Päivi ja Ulla.